21.7 C
Galatsi
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και η καταστροφή πολιτικού κεφαλαίου

    Ημερομηνία:

    -- Διαφήμιση --

    Ανάρτηση του Άγγελου Τσέκερη

    • Το 2022, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε χειρουργικές αλλαγές στο καταστατικό του, προκειμένου η αριστερή του πτέρυγα να μην μπορέσει ποτέ να ξανασηκώσει κεφάλι στον Τσιπρα. Θυμάμαι ακόμα τους συντρόφους που εισηγήθηκαν τις αλλαγές αυτές. Θυμάμαι και ότι οι ίδιοι άνθρωποι είχαν πρωτοστατήσει στην καλλιέργεια εμφυλιακού κλίματος στις οργανώσεις των περιφερειών τους και της επιρροής τους για «να διώξουν τα βαρίδια». Σήμερα τους βλέπω, στερημένους από τος βουλευτικές τους έδρες μετά τη νίλα του 2023, με την πλάτη στον τοίχο και τον Κασσελάκη να τους δείχνει την έξοδο με τον πιο προσβλητικό και υποτιμητικό τροπο.
    • Ο σύντροφός μου Αλέξης Τσίπρας που το 2022 επόπτευε μένοντας αμέτοχος, σήμερα δεν μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά για να περισώσει κάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Γιατί το σύστημα που επινοήθηκε το 2022 δίνει απεριόριστες εξουσίες στον Πρόεδρο. Και ο Πρόεδρος σήμερα είναι άλλος. Αυτό είναι η πολύτιμη αλήθεια του τελευταίου συνεδρίου, όπου ο Τσίπρας επιχείρησε να παρέμβει ανεπιτυχώς.
    • Από το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας ταξιαρχίες φανατικών και ανώνυμους εκτελεστές του τουίτερ καταστρέφει το πολιτικό του κεφάλαιο με στόχο να μετασχηματιστεί σε κόμμα εξουσίας. Καταράστηκε τα βαρίδια, το μαξιλάρι, το 3%, τους δικαιωματιστές, τους υπονομευτές και άφησε όλα τα λουλούδια να οργιάσουν. Το αποτέλεσμα το είδαμε στις εκλογές του 2023. Αυτοκτονία.
    • Η καταστροφή του πολιτικού κεφαλαίου συνεχίστηκε σε καρναβαλική ατμόσφαιρα στις εσωκομματικες εκλογές που ακολούθησαν. Δεκάδες πολιτικών στελεχών κάηκαν, συκοφαντήθηκαν και υβρίστηκαν σε μια διαδικασία που είχε άμεση ανάμειξη του Ευαγγελάτου και του Λιάγκα και διάφορες άλλες καινοτομίες που κατέλυσαν κάθε ταυτοτική αξιοπρέπεια. Ένα μήνα οχετός στα κοινωνία δίκτυα για να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο.
    • Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποδείχτηκε εξαιρετικός στην καταστροφή πολιτικού κεφαλαίου. Και τον Κατρούγκαλο επανεφηύρε, και τη γενοκτονία των Ποντίων ενέπλεξε και την Συνθήκη της Λωζάνης υπερασπίστηκε μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, για να αναδείξει το πατριωτικό έλλειμμα των αντιπάλων του, και τα πολιτικά κείμενα απαξίωσε ως πουμαρό, και διαγραφές με δημοψήφισμα επιχείρησε και τα πάντα όλα. Όχι ότι διάφοροι σόλο κλαρίνο από την τότε εσωκομματική αντιπολίτευση μείνανε πίσω σε ταμπεραμέντο.
    • Σήμερα ο Κασσελάκης καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κόβει τις συμβάσεις μετακλητών από στελέχη που αμφισβήτησαν -αν είναι ποτέ δυνατόν! – ότι το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές ήταν θετικό. Τους έκοψε από μετακλητούς έτσι ώστε να τους κολλήσει την ρετσινιά του αργόμισθου. Δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει αν ήταν αργόμισθοι ή δεν ήταν. Ξέρω ότι η αναμέτρηση με τις αργομισθίες είναι ένα θέμα και η πολιτική αντιπαράθεση μέσα στο κόμμα ένα άλλο. Αν τα μπερδεύεις, απλώς στέλνεις το μήνυμα ότι οι αργομισθίες είναι ανεκτές όταν το βουλώνουν. Αλήθεια;
    • Και ακόμα: Πετάει ρετσινιές στη διοίκηση Τσίπρα για διακίνηση μαύρου χρήματος, χωρίς να λέει ευθέως τι εννοεί. Κλείνει το καθημερινό της Αυγής με ξαφνικό θάνατο, χωρίς συζήτηση, χωρίς σχέδιο, χωρίς απαντήσεις για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Καλεί τους βουλευτές δημοσίως να δώσουν λεφτά για το απύθμενο βαρέλι που είναι τα ΜΜΕ του κόμματος – και την επόμενη, πάλι δημοσίως, επειδή φυσικά δεν έδωσε κανείς, ξεμπροστιάζει μόνο αυτούς που τον αντιπολιτεύονται. Οι οπαδοί κανιβαλίζουν τον Τσίπρα. Όλα αυτά, με τον τρόπο που γίνονται είναι καταστροφή πολιτικού κεφαλαίου. Τώρα ο Στ. Κασσελάκης καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από αντιπολίτευση. Ανάμεσά τους και τους αρχιτέκτονες των καταστατικών ρυθμίσεων που έφεραν το κόμμα στη σημερινή του κατάσταση.
    • Μπορεί ο Κασσελάκης να θεωρεί ότι καταστρέφοντας το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τις δικές του μετοχές και την ηγετικότητά του. Τον στηρίζει ενθουσιωδώς ο κομματικός λαός που από τον Σεπτέμβρη του 2023 και μετά την ήττα του Μαΐου, έχει μετατραπεί σε όχλο. Στέφανε προχώρα άλλαξε τα όλα. Ξέρω κι άλλον που, αν δεν το έκανε συνειδητά, τουλάχιστον ανέχθηκε την καταστροφή πολιτικού κεφαλαίου ως αποδεκτή κι ωφέλιμη πρακτική. Έχασε το μισό του κόμμα στις εκλογές για πλάκα. Τώρα η συντριβή θα είναι πολλαπλάσια και κανένα ταλέντο στο τικτοκ δεν θα την σώσει. Αλλά μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αυταπατάται. Και να καταστρέφει χαρούμενα το πολιτικό κεφάλαιο που του έχει απομείνει. Κάποιος άλλος θα βρεθεί να φταίει και από κάποια οπτική γωνία, θετικό θα είναι πάλι το αποτέλεσμα.
    Καμίνι
    Καμίνι
    Μέλος της συντακτικής ομάδας του KAMINI.GR

    ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΕΓΓΡΑΦΗ

    -- Διαφήμιση --

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΑΡΘΡΑ

    Ποιος εκτρέφει Αυγενάκηδες;

    Η «Άποψη» στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών Η θρασύτατη-τραμπούκικη συμπεριφορά...

    Επιθυμία να επιθυμείς

    Της Ντίνας Δασκαλοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών Πέρασα το χτεσινό...

    Ας μιλήσουμε για το ’15

    Άρθρο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Eφημερίδα των Συντακτών Υπάρχει μια...

    Βαρίδια και οι εργαζόμενοι για τον Κασσελάκη

    Της Πολύμνιας Ο Στέφανος ο πρόεδρος επισκέφθηκε 29 νησιά κατά...
    -- Διαφήμιση --